Inspiration och skönhet i vardagen

Jag var på promenad med familjen igår genom Växjö centrum. Vi hamnade i någon inredningsaffär och en och annan blomsteraffär. Eftersom jag är en estetisk person dras jag gärna till det som ger ögat skönhet. Igår fick jag verkligen inspiration. Blomsteraffärerna dignade av kreativa uppsättningar. Det händer ibland på mitt jobb att någon, oftast en kvinna, tar initativ till att smycka gemensamma utrymmen med vackra blomsteruppsättningar. Sådant värmer hjärtat och betyder mycket för trivseln.

Lika mycket som vackra blommor kan jag uppskatta tända ljus. Nu så här i novembertider brukar vi tända ett ljus vid frukostbordet. Det ger en bra start på dagen


Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).