Inspiration i vardagen

I mitt senaste inlägg skrev jag om att skapande människor behöver inspireras. Just nu är vi nog många som längtar efter att våren ska komma och ännu så länge känns den ganska avlägsen. Så länge får vi hitta ljusglimtar i tillvaron och skapa en vardagstillvaro med guldkant.

Jag tror att det är just så att det är i vardagen vi kan finna vår inspiration.

tussilago akvarell Punctum saliens

Själv så längtar jag mycket efter vårblommor ,så mycket att penslarna kommit fram och våren blivit gestaltad i akvarell, små tussilago.

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

En reaktion till “Inspiration i vardagen

  • 20 februari, 2011 kl. 2:34 e m
    Permalink

    Vad roligt att du hittade något användbart på min blogg. Just nu har jag varit dålig på att uppdatera under en tid. Men det kommer att bli bättre.

Kommentarer inaktiverade.