Det krävs mod för att lyckas med livet

Som pedagog och skapande människa funderar jag mycket över inspiration.

En viktig del i mitt yrke är att inspirera andra. För att kunna göra det behöver jag själv kraft och inspiration. Av en händelse fick jag kännedom om boken ” Modiga människor – om konsten att lyckas med livet” av Lars Grönborg. I boken får jag stifta bekantskap med olika människor och hur de ser på sina liv, vad som varit deras drivkrafter och hur de tänker för att nå sina livsmål. Det är en inspirerande bok. Mycket av det som tas upp i boken går alldeles utmärkt att referera till i min dagliga pedagogiska gärning.

Våga tro att man kan!

Som lärare ser jag det som en av mina främsta uppgifter att förmedla till mina elever att de kan. Många gånger handlar det också om att våga tro att man kan. För en del elever är detta mycket lätt. Självkänsla och självförtroende finns naturligt, men för den som haft många motgångar under sin skoltid är den pedagogiska utmaningen för läraren betydligt större.

Boken ” Modiga människor – om konsten att lyckas med livet” upplever jag bidrar till att ytterligare vidga perspektiven.

Fler tankar kring litteratur har du möjlighet att ta del av här.

Ett svar på ”Det krävs mod för att lyckas med livet

  • 4 oktober, 2010 kl. 7:06 e m
    Permalänk

    Så roligt att läsa dina inlägg! Du skriver mycket bra och det finns mycket substans i det du skriver. Jag gör vågen för min kära kusin för detta initiativ! Kram!

Kommentarer är stängda.