Årets nätspridare 2014

Elisabeth Jönsson har tilldelats pris för årets nätspridare 2014. Genom utmärkelsen vill AV-Media Kronoberg uppmärksamma lärare som förnyat lärandet med stöd av IT och internet.

Under den digitala kompetensdagen fanns möjlighet att lyssna till inspirationsföreläsningar av flera av de 29 nominerade kandidater samt ett flertal inbjudna gästföreläsare.

Årets pristagare är bilden från vänster Annie Hultqvist, Elisabeth Jönsson, Carola Fransson och Mikael Bruér. Foto: Åsa Karlsson, AV-Media, Kronoberg.

Den digitala kompetensdagen och utmärkelsen ”Årets nätspridare” skrivs det också om i olika medier. Läs gärna artikeln Dag om digitala möjligheter i Växjöbladet/Kronobergaren.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

4 reaktioner till “Årets nätspridare 2014

 • 29 oktober, 2014 kl. 11:39 f m
  Permalink

  STORT GRATTIS!!!!
  Åh, så glad jag är!
  Underbart!
  Kramar i massor
  Halina

  • 29 oktober, 2014 kl. 11:50 f m
   Permalink

   Innerligt tack Halina och en varm hälsning i retur till dig.

 • 29 oktober, 2014 kl. 11:12 f m
  Permalink

  Varmt tack Torun!
  Punctum saliens har varit min experimentverkstad och är den plats där jag kan utgå ifrån för att förverkliga livsdrömmar jag bär på. Detta har spillt över på min lärargärning. Något som lett till att jag dagligen använder mina kunskaper i rollen som lärare. Jag har förändrat kursinnehåll, fått nya kurser och startat upp nya projekt. Det känns så värmande att få cred för detta genom priset och genom alla de lärorika möten med elever som mina dagar är fyllda av. Därtill kommer de goda kollegor som jag har förmånen att samarbeta med. Tack Torun för din hälsning.
  Elisabeth

 • 28 oktober, 2014 kl. 8:44 e m
  Permalink

  Stort grattis! Vilken härlig utnämning!

Kommentarer inaktiverade.