Marie-Louise Nilsson inspireras av meditativa promenader i naturen

För Marie-Louise Nilsson har fotografering och det egna skrivandet fått en allt större personlig betydelse. För sina bilder finner hon ofta  inspiration när hon går meditativa promenader med kameran i naturen. Motiven hon väljer är ofta blommor och vatten i olika former, men även byggnader och byggnadsdetaljer med vacker arkitektur fascinerar.
– Jag vill föreviga och skapa bilder av det vackra i livet, det som ger mening, det som kan hänföra och ge mening åt mig som människa utan att det kostar på mer än en medveten närvaro. Jag vill ge människan en påminnelse om att vara här och nu och genom mitt skapande ge möjlighet att upptäcka det vackra i det lilla, berättar Marie-Louise.


Det jag vill förmedla med fjärilsbilden är att ibland vill vi för mycket och försöker för mycket. Det kan handla om att bli frisk, eller blir bättre på något, att göra karriär, att passa in i en förväntad roll i livet. Så för att vara vänliga mot oss själv, vara vår bästa vän, bör vi i bland bara släppa allt och låta oss följa med livet. Andas och vara trygga i att det som händer, händer ändå, utan att jag anstränger mig så mycket. Att även långsamhetens väg också går framåt.  berättar Marie-Louise

Marie-Louise fotograferar gärna med kort skärpedjup. Hon vill skapa bilder som ger betraktaren möjlighet att uppleva en känsla och göra sin egen tolkning.

– Jag skapar bilder av naturen med ett nära-perspektiv. Det ger betraktaren en chans att upptäcka det lilla och vackra som ofta går förbi, när man skyndar genom livet.

Marie-Louise vill också betona andningens betydelse för att medvetet leva här och nu. Ofta lägger hon till en tänkvärd text på sina bilder för att skapa reflektion.

Hon använder en helt vanlig standard kamera Canon EOS 600D med standardobjektiv.

– Självklart önskar jag mig både macro- och teleobjektiv som ger mig större frirum att skapa men det får vänta så länge. Jag klarar mig bra så här långt.

Marie-Louise brinnande intresse för fotografering och hennes stundtals smärtsamma livserfarenheter har också lett fram till tankar på att skapa en bok och en fotoutställning.

Länkar:

mymindfulneslife.blogspot.se 

http://minfotoportfolio.blogspot.se

Facebook/Dum Spiro Spero med Marie-Louise Nilsson

Marie-Louise Nilsson. Dum Spiro Spero

 

 

 

 

 

 

 

3 svar på ”Marie-Louise Nilsson inspireras av meditativa promenader i naturen

  • 2 september, 2012 kl. 5:06 e m
    Permalänk

    Kära Marie-Louise, tack så jätte mycket för Dina oerhört vackra foton, så sköra, så fängslande! De får mig verkligen att stanna upp, ta ett djupt andetag, reflektera och bara vara, känns så gott! Önskar Dig Lycka Till med att skapa Din bok och Din fotoutställning. Ser fram emot att njuta av Dina ljuvliga foton samlade i boken. KärleksKramar Tiina <3

  • 2 september, 2012 kl. 10:07 f m
    Permalänk

    Grattis Marie-Louise!! Vad roligt att få vara med i tidningen 🙂 Lön för mödan…eller intresset skall jag väl säga 🙂 Kram!

Kommentarer är stängda.