Livet självt inspirerar Lena Sellstedt

Konstnären Lena Sellstedt står för juni månads bild. Lena hämtar sin inspiration från livet självt. – Jag tror att allt som jag har upplevt under alla mina år har lagrats i någon del av hjärnan som plockas fram omedvetet när jag målar.

Den bild Lena har valt att publicera på Punctum saliens är en av de senaste hon målat i en stark känsla av sommarlängtan.

-Det var grått och kallt och färglöst i naturen. Nu måste jag också säga att jag älskar min trädgård och gillar att rensa, jordförbättra, plantera så det var längtan efter starka färger i rosarött och orangegult som blommorna i trädgården som bestämde färgskalan i bilden.

Människor är ett ganska vanligt inslag i Lenas bilder.

– Tidigare i min ungdom var jag mer bly och osäker inför människor i min omgivning, men som tur är har jag idag inga som helst problem. Tvärtom är jag mycket positiv till att skapa nya kontakter, berättar Lena.

Av Lena Sellstedt

Lena berättar vidare att när hon målar har hon inga medvetna tankar på hur bilden ska se ut i slutänden. Hon målar helt på känsla det är bara färgen som hon är mer medveten om.

– Jag kan bli förundrad när jag målat klart en bild och undra varför den blev som den blev. Själv tycker jag att det är jättespännande. Egentligen brukar jag inte förklara mina bilder för betraktarna därför jag vill att den ska tala för sig själv och att den som tittar på målningen ska hitta egna motiv vilket de ofta gör i mina målningar och det är intressant att höra vad de ser.

Utifrån sina känslor vill Lena skapa en bild som berör. Hon arbetar i skiftande tekniker. Lena målar i akryl på väv eftersom akryl torkar fort. Hon målar intensivt oftast med stora penslar.Även grafik och litografi tilltalar Lena mycket. Hon skulpterar också i stengodslera och använder i stort sett allt material som plåt, plexiglas, olika sorts tyger, järn, trä, gips och betong med mera till skulpturer.

Är du nyfiken på Lenas konst?

Tycker du att Lenas konst är intressant och vill veta mer?

I sommar från 28 juni torsdag och fredag till 17 augusti kommer Lena och hennes man att ha sommaröppet hemma under konceptet  Konst-Fika-Trädgård.

Hemsida Lena Sellstedt

Konst Lena Sellstedt Facebook