Ewa Pihl inspirerar

Skapar kvinnlig sensualism

Maj månads bild är en målning av Ewa Pihl.  Ewa presenterar en av sina ”kvinnotavlor” för de står henne så varmt om hjärtat.

– Jag fick iden i samband med all evig nyfikenhet kring våra kroppar, åldrar och hur vi kan, får och bör bejaka vår kvinnlighet även uppåt i åldrarna.

Konstprojektet började med att Ewa tänkte på kvinnorna runt omkring sig

– Jag tänkte att hon intill mig är nog en Alice” och hon där är nog en ”Brenda”, så jag började samla olika namn på oss.

Ewa berättar att hon vill ge lite av den ömhet som hon känner för sina medsystrar.

– Jag är ju själv sakta på väg in i solnedgången efter mer än sex decennier i livet med allt vad det inneburit, och vill gärna fortsätta att bejaka en sensualism och kärlek till min kropp.

Konstverk: Ewa Pihl

Skapar med oljefärg

Numera jobbar Ewa enbart med olja.

– Jag har hittat mitt utrycksmedel. Det är så bra att det även börjar komma vattenbaserad oljefärg som är skonsammare att jobba med, och ändå ger samma mjukhet.

Efter den sjunde maj är det möjligt att se Ewa Pihls tavlor i en utställning tillsammans med andra konstnärer på Birger Jarlsgatan 2, kontoret Mälarviken i Stockholm. Där ska Ewas tavlor hänga i sommar och hon kan byta ut dem efterhand som de säljs.

–  Det är så himla skönt när någon annan tar hand om den delen. Jag vill helst bara stå och måla som tjuren Ferdinand, berättar Ewa och skrattar.

Ewa Pihl

Ewa är också engagerad i olika välgörenhetsprojekt, bland annat är hon med och stöttar ett barnhem i Indien.

– Då kan en såld tavla bli till mat och kläder, berättar Ewa

Länkar Ewa Pihl

Hemsida Galleri Aquarelle

Facebooksidan Beställningsmåleri

YoutubePresentation av serien ”Sensuell”, en hyllning till den ålderslösa kvinnan, inför utställning på Kontor Mälarviken, BirgerJarlsg 2 Stockholm,.Ewa Pihl  tillsammans med flera andra konstnärer visar sina alster från den 9:e maj 2012(Vernissage 18.oo- 20.oo).

Fler konstnärer och fotografer möter du genom att gå in under kategorin Kultur och ”Fotografer och konstnärer inspirerar”.

 

 

 

 


 


 


 

 

 

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

3 reaktioner till “Ewa Pihl inspirerar

 • 10 maj, 2012 kl. 7:44 f m
  Permalink

  Underbart! Så rätt i majmånad :))) Håller med Fröken Hulda – magi…

 • 4 maj, 2012 kl. 11:57 f m
  Permalink

  Kvinnlig sensualism, konst och välgörenhet, det gillar jag.

 • 3 maj, 2012 kl. 7:29 f m
  Permalink

  Hennes konst är magisk och jag skulle inte tveka att köpa en om plånboken tillät

Kommentarer inaktiverade.