Ariana Ramhage skapar oaser för själen

April månads bild är målad av konstnären och arkitekten Ariana Ramhage som tagit som sitt livsprojekt, som hon själv uttrycker det ”att måla hela Sverige och allt i landet som är värt att förevigas”.

– Det är ett projekt med en början, men utan slut, uppger Ariana Ramhage som i detta inlägg berättar mer om den bild hon valt att publicera på Punctum saliens.

”Fyren bär på ett fantastiskt budskap”

Av Ariana Ramhage

– Tavlan jag har valt ut är en fyr. Det är Landsort en av många fyrar jag har målad under årens gång. Fyrar bär på ett fantastisk budskap . De visar vägen, är hjälpare i nöden och är samtidigt ett vackert inslag i landskapet. Egenskaper som även är lätta att översätta in i våra mänskliga uppgifter här i livet. Hjälpsamhet, tröst och glädje, berättar Ariana Ramhage.

Om Arianas konstnärsskap och skapande

Ariana berättar vidare att hennes tavlor visar ”lysande blå himlar, genuina båtar, soldränkta klippor och vindpinade hus i en värld som lämnar plats för känsla och tanke. Mjuka linjer för en ljuv morgonbild eller hårda kontraster för vindpinade bryggor och båtar. Tunna, skira, genomskinliga färger för segel med vind i eller kraftiga, mättade, vibrerande för soliga sommarhimlar.”
Ramhage har fått fin respons på sina utställningar och hennes vernissager lockar årligen ett stort antal besökare. Hon är representerad i kommuner, landsting, företag och åtskilliga privathem från USA i väst till Tokyo i öst. Utställningen på Nationalmuseet i Warszawa, sponsrad av svenska ambassaden och konstakademin, är den mest prestigefyllda hittills. Ariana Ramhage är bosatt i Lerums kommun.

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

2 reaktioner till “Ariana Ramhage skapar oaser för själen

  • 4 april, 2012 kl. 6:43 f m
    Permalink

    Fantastisk bild… och mycket intressant konstnär.
    Hälsningar Halina

Kommentarer inaktiverade.