Anneli Särnblad inspirerar

Om skapandet och konstnärsskapet

I ett tidigare inlägg här på Punctum saliens, Anneli Särnblad valde att ägna sitt liv åt konstnärligt skapande, berättade Anneli Särnblad Pedersen om vad som påverkade henne att välja en ny livsriktning. Då var hon aktuell med sin första utställning hos Galleri Engleson i Stockholm.

..och om betydelsen av att våga följa sin livsdröm

I dagens inlägg inspirerar Anneli dig som vill leva din livsdröm. Här berättar hon om utställningen i somras i Rom, Italien och om kommande planer. Läs och inspireras!

– Utställningen i Rom var fantastisk. Många sa att det skulle bli krångligt, men jag och min man tog vår Volvo fullpackad av konst och åkte i väg. Utställningens namn var ”Live Life”, ” Leva Livet” . Att välja att leva livet med alla utmaningar det ger oss, att inte ge upp.

Anneli berättar om hur hon förlorade sig själv för sex år sedan. Det enda hon ville var att lämna detta liv.

– Men jag bad om hjälp och la ner mitt ego. Jag är så tacksam för alla människor som stod och står vid min sida. Att be om hjälp är inte lätt och det är svårt att visa sin sårbarhet, men om vi gör det så kommer det alltid något gott ur det.

Anneli har gjort en omvälvande livsresa. Från djupaste botten till att nu få ägna sig åt det som hon älskar att göra. Om utställningen i Italien säger hon:

– Det enda jag upplevde som svårt var att jag inte kunde italienska. Men jag hade turen att min makes bror är tillsammans med en fantastisk kvinna som är från Italien. Hon var ett stort stöd. Jag är så glad att min dröm att ställa ut i Italien blev sann.

Konst av Anneli Sarnblad Pedersen
Konst av Anneli Särnblad Pedersen

Aktuell med utställningen ”Passion”

Nu jobbar Anneli för fullt inför utställningen ”Passion” på Galleri Engleson i Malmö som startar den 1 november klockan 14.00-20.00 och pågår fram till och med den 11 november.

-Med utställningen ”Passion” vill jag  förmedla vikten av att se passionen i livet. Att våga gå våra egna vägar och tro på oss själva. Det som för mig är viktigt i livet är att när jag spegla mig ska jag gilla det jag ser. Att leva och lyssna på mitt hjärta. Det är inte alltid lätt. Men om vi låter vår passion blomma ,så är det lättare. I hela mitt liv har jag varit rädd att inte duga och fortfarande brottas jag med saker, men jag tror att vi hela vårt liv får jobba med oss själva för att växa. Det finns inga helgon och alla felar och gör tokiga saker ibland.

Konstverk Anneli Sarnblad Pedersen
Konstnär Anneli Särnblad Pedersen

Skapar och skriver

När tiden finns skriver Anneli på sin kommande bok ”Mollys resa”.

På senare tid har hon även målat barnbilder och hon har nu manus till tre barnböcker och försöker hitta någon som vill ge ut dom.

– Böckerna handlar om en liten tjej som får en hund när hon fyller år. De båda hittar till ett träd där de kommer till trollskogen,sagornas land. De träffar älvor och feér och många kloka djur. De känslor jag framförallt vill ge alla barn , är att de ska vara stolta över sig själva och  se varandras olikheter som något fantastisk och vackert. Om vi hjälper varandra i livet så blir världen en vackrare plats. Med bilderna så hoppas jag att de kan drömma sig in och se något nytt varje gång de bläddrar i böckerna, berättar Anneli.

anneli2

Anneli Särnblad Pederson aktuell med
PASSION Galleri Engleson, 1-11 november 2014
Vernissage Den 1 November kl 14.00-20.00
Adress: 
Helmfeltsgatan
211 48 Malmö, Sweden

Mer av Annelis konst har du möjlighet att se via hennes hemsida Sarnblad.com

Anneli har också en sida på Facebook Särnblad, Foto, Konst och Konsulting