Ann Eringstam – In search of Wonderland

Lördagen den 3 december har Ann Eringstam vernissage med sin utställning In Search of Wonderland.

In Search of Wonderland använder storslagen natur som en scen för att gestalta sökandet efter en väg ifrån de normer och förpliktelser som människan lever efter. Bilderna kan föra tankarna till nationalromantiken, men strax trillar betraktaren, likt Alice i Underlandet, rakt ner i en kusligt verklig overklighet.

Ann Eringstam får betraktaren att öppna blicken

Jag har tidigare skrivit om Ann Eringstam i serien Skaparglädje och skapande människor. Inlägget bär rubriken Ann Eringstam utvecklar fotokonsten.

In Search of Wonderland visas  24 mars till den 13 maj 2012 på Eskilstuna konstmuseum, på Kungsbacka konsthall den 16 juni till 12 augusti och på Finlands fotografiska museum mellan 14 september och 14 oktober 2012.

Bild från utställningen ”In search of Wonderland”, Ann Eringstam

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

2 reaktioner till “Ann Eringstam – In search of Wonderland

 • 2 december, 2011 kl. 6:13 e m
  Permalink

  Bara en kram till dig Elisabeth. I´ll be back… måste bara ladda, andas och vara. Saknar min ork att engagera mig i dina underbara utmaningar

 • 1 december, 2011 kl. 11:49 e m
  Permalink

  Mycket spännande och klokt du tar upp här inne på din sida!!

  Kram Milla

Kommentarer inaktiverade.