Laura Popa inspirerar!

En författare, en bok

Laura Popa om ”Rekviem för en romantiker”

Laura Popa är yrkesverksam som författare och driver Adagio förlag, ett förlag som  ger ut skönlitteratur för barn och vuxna om musik och den besjälade naturen. Laura Popa  är aktuell med boken ”Rekviem för en romantiker”, en roman om en kvinnas resa.

Med boken, som är en roman för vuxna, vill Laura Popa förmedla att livet handlar om att finna inre glädje och harmoni och om att följa sitt hjärta.

– Boken är uppbyggd som en vandringsresa från Rumänien till Sverige via Danmark med allt vad det innebär, anpassning till nya språk och kulturer. Men också en inre resa om frigörelse från det förflutna, en resa som präglas av sökande efter identitet och meningsfullhet, berättar Laura Popa.

Laura Popa vill inspirera människor till att följa

sina drömmar och våga vara mer kreativa

Varför skriver du?

– Skrivandet är ett behov för mig, precis som att andas. Texterna bubblar inom mig och kräver att få komma ut. Jag ser bilder framför mig och får uppslag till nya böcker medan jag promenerar. Ibland utspelar sig en hel berättelse framför mig som en film. Det gäller att fånga bilderna i ord.

 

Laura Popa
Laura Popa, Adagio förlag

– Jag vill inspirera människor att tro på sig själva och följa sina drömmar. Ingenting är omöjligt om vi verkligen tror på det. Jag vill också inspirera människor att vara mer kreativa genom att gå ofta ute i naturen, sjunga och spela musik och titta på allt som händer kring dem med nya ögon och upptäcka livets under.

Respons du fått på boken?

Jag har fått en del positiva recensioner från läsare och bokbloggare som har funnit berättelsen gripande och språket poetiskt och måleriskt.

”Laura Popas bok inbjuder till en poetisk sagostund i det märkliga drama som kallas livet.Janita Johansson

”Genom minnets fönster låter Laura oss ana det ljusa bortom det mörka i tillvaron. Fantasi och verklighet går i varandra och de stora livsfrågorna smyger sig på. Naturen och musiken finns hela tiden som en drivkraft i berättelsen. Det är vackert, mycket vackert!” Birgitta Fernström

”Laura Popa är en oerhört intressant författare att bekanta sig med. Hennes språk är poetiskt och abstrakt målande.” Kulturbloggen

”Sinnesupplevelser, reflektioner, ordmåleri. Funderingar över tillvaron, funderingar över sätt att närma sig tillvaron. Texten rymmer mycket mer än bara berättelsen.” Peter Stensson

Tidigare utgivna böcker

Diktsamlingen Som en meditativ chaconne (2012) och barnböckerna Berättelser om den musikaliska naturen (2013) och En annorlunda pianoafton på Waldemarsudde (2013). Alla böcker är utgivna på Adagio förlag.

Intentionen med böcker hos Adagio förlag är att inspirera och sprida livsglädje. På förlagets hemsida kan du provläsa böcker, besöka virtuella konstgallerier och även köpa böcker och konstverk.

Laura Popa är medlem i Sveriges Författarförbund och Författarcentrum Väst.

Läs mer på:

www.adagioforlag.se

www.laurapopa.se

Rekviem för en romantiker

Rekviem för en romantiker, Laura Popa

Adlibris

Bokus

CDON.com

Tidigare inlägg i serien ”En författare- en bok” har du möjlighet att ta del av här.

 

 

2 svar på ”Laura Popa inspirerar!

 • 3 maj, 2014 kl. 6:38 e m
  Permalänk

  Jag vill ge positiv feedback till dig Elisabeth för en mycket bra intervju där du lyfte intressanta frågor det öppnade upp till att få veta lite mera om Laura Popa som författare.

  En mening som jag fastnade för i intervjun är där du Laura själv svarar att hon vill inspirera andra till att följa sina drömmar, tro på sig själva och att allt är möjligt. Det tycker jag är så talande och viktiga ord. För livet är nu så våga förverkliga dina drömmar och håll de LEVANDE.

  Tack med vänlig hälsning Maria Björk

  • 4 maj, 2014 kl. 10:36 f m
   Permalänk

   Alltid uppskattat och trevligt med respons.
   Varmt tack Maria Björk för dessa rader.
   Elisabeth Jönsson
   ansvarig utgivare

Kommentarer är stängda.