”Gränslandet:en kärleksroman”

En författare – en bok

Ingrid Tollgerdt-Anderssons skönlitterära debut, ”Gränslandet: en kärleksroman”, har väckt positivt gensvar hos läsarna. Under hösten 2013 har hon haft flera boksigneringar och träffar om boken. Den 6 december kommer Ingrid till Växjö och Bokia.

Efter signeringen i Växjö finns möjlighet att höra Ingrid berätta mer om boken vid den efterträff som anordnas i samarbete med Punctum saliens på Palladium.

Ingrid Tollgerdt Anderssons skönlitterära debut

I ”Gränslandet: en kärleksroman” följer vi tre generationer kvinnor genom deras livsöden på olika kontinenter. Krigen, kärleken och människans djupa ångest. Allt inramat i en elegant atmosfär på spännande platser som Paris under det glada 20-talet, Franska Rivieran och i efterkrigstidens Amerika. Passioner, kärlek och en bottenlös ensamhet.

granslandet,karleksroman – När gränslandet passeras kan livet vändas upp och ner – för ett kort ögonblick eller för alltid, berättar Ingrid Tollgerdt-Andersson. Christine, en ung kvinna i början av 1900-talet bryter upp och möter en ny värld. Lyckan finns runt hörnet, men hon lyckas aldrig fånga den. Julia, hennes dotter, bär med sig mammans djupa sorg, men är fast besluten att överskrida livets gränser. Når hon den lycka hennes mamma aldrig nådde?

Varför har du skrivit boken?

– Jag har skrivit boken för att jag vill berätta om hur passionen kan få människor att överskrida förbjudna gränser och vilken otrolig kraft passionen utgör, ofta positiv, men ibland också mera destruktiv. Vidare vill jag förmedla hur övergivenhet kan påverka ett barn. Alla mynt har en fram- och en baksida, så också känslan av övergivenhet. Julia, bokens huvudperson, lyckas vända känslan av att vara övergiven till en positiv och oerhört stark drivkraft och ett viktigt budskap som jag vill förmedla i romanen är att allt är möjligt.

Vad vill du ge läsaren?

– Jag hoppas att läsaren ska uppslukas och känna sig berörd av den passion som jag berättar om, våga leva ut sina känslor och beträda den sköra isen och inte vara rädd. Rädsla kan förlama en människa och genom romanen hoppas jag att fler ska våga kasta loss, precis som de tre kvinnorna i boken gör. Livet måste levas fullt ut om du ska leva! Jag önskar också att läsaren ska omfattas av en känsla av att det omöjliga kan göras möjligt.

Respons du fått på boken?

– Den respons jag fått hittills har varit mycket positiv. Särskilt glad är jag över följande kommentarer:

Jag kunde inte lägga mig den ifrån mig. När jag läst gränslandet kände jag mig så inspirerad och tänkte – jag kan också och jag ska! Nyfiken hela tiden, vad kommer att hända och när kommer nästa bok?”

 ingridinseide

Varför skriver du?

– Jag brinner för att skriva och utforska och har så mycket som jag vill förmedla till andra. Mitt språk har rest från vetenskapliga artiklar, via populärvetenskap och nu landat i skönlitteraturens värld. Det är otroligt stimulerande och roligt och jag hoppas att ytterligare utveckla språket i den andra delen. På något sätt blir jag ett med skrivandet och jag uppfylls så att tid och rum upphör att existera.

– Mitt skrivande kännetecknas av passion. Jag brinner och omsluts av en enorm glöd när jag skriver. Det går fort – speglar min personlighet som kännetecknas av energi, entusiasm och stort engagemang för livet och mänskligheten.

Tidigare utgivna böcker

”Gränslandet: en kärleksroman” kom ut i september 2013 och är Ingrid Tollgerdt-Anderssons skönlitterära debut. Hon har gett ut åtskilliga böcker, framförallt relaterade till forskning, men flera titlar har också utgivits som mera populärvetenskapliga böcker. Ett par exempel är Framgång eller motgång – en utmanande analys av svenskt ledarskap och Svenskt ledarskap i Europa – båda titlarna utgivna på Liber.

Ledarskap i politiskt styrda organisationer och Brobygge, utgivna genom SKL:s förlag – är andra exempel. Hösten 2010 startade honTollgerdt Förlag genom vilket hon också gett ut tre populärvetenskapliga titlar, Passion, Nyckeln till framgång, Attraktion & Kemi samt Duktig flicka, snara runt halsen eller vägen till framgång?

Läs gärna tidigare inlägg på Punctum saliens om

och av Ingrid Tollgerdt-Andersson

Ingrid Tollgerdt-Andersson inspireras och fascineras av människan

Passion, självkänsla och framgång – gästinlägg av Ingrid Tollgerdt-Andersson

”Gränslandet: en kärleksroman” finns att köpa i bokhandeln samt hos Adlibris Bokus