Eva Holmquist berättar

En författare – en bok

”Det är inte så lätt som du tror” är andra delen i en science fictiontrilogi av författaren Eva Holmquist som också driver Ordspira förlag.

– Första delen ”Kedjor känns bara när du rör dig” handlade mycket om de begränsningar som finns för oss alla och att begränsningarna inte märks förrän då du gör något utanför normen eller förväntningarna. Det är inte så lätt som du tror handlar om vad som är ok att göra för samhällets ”bästa”, berättar Eva Holmquist.

Varför har du skrivit boken? Något särskilt budskap?

Eva 131208
Eva Holmquist Fotograf: Annika Åström

– Frågor som handlar om hur vi som människor är och hur vi bör agera för att vi ska må bra har alltid intresserat mig. Konflikten mellan individens och gruppens behov är också något som jag tycker är intressant och som det är viktigt att diskutera. Mitt sätt att utforska och diskutera är genom de berättelser jag skriver. En av mina trogna läsare sa till mig efter att ha läst ”Det är inte så lätt som du tror” att det finns ett budskap om rättvisa i allt jag skriver och eftersom det är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat kan det säkert stämma, berättar Eva Holmquist.

Eva Holmquists ambition är underhålla läsaren samtidigt som hen också får mycket att fundera kring.

– Mina berättelser kan läsas som allegorier för nuet, men också som spännande äventyr. Exempelvis kan ”Det är inte så lätt som du tror” läsas för att fundera kring frågor som drabbar ledare i samband med stora förändringar. Det är den utmaningen som Mela ställs inför och som hon försöker lösa. Hon har just blivit kapten och måste få alla de som bor på rymdskeppet (och har levt där hela sina liv) att flytta ut på planeten. Det är en ledarutmaning som heter duga, säger Eva Holmquist.

Respons du fått på boken?

– Eftersom boken kom ut precis innan jul har jag ännu så länge inte fått så mycket respons, eftersom få har hunnit läsa den. Den respons jag fått är att läsarna upplever berättelsen spännande och att det finns många intressanta frågeställningar i den. Och det är just det som jag försöker åstadkomma så den responsen gör mig väldigt glad, avslutar Eva Holmquist.

Tidigare utgivna böcker

 • Hästar på vift (HLT förlag, 2006)
 • Kedjor känns bara när du rör dig (Ordspira Förlag, 2012)
 • Förlora för att vinna (Ordspira Förlag, 2013)
 • Novellen Flykten från Paradiset i antologin Maskinblod (Affront förlag, 2013)
 • Det är inte så lätt som du tror (Ordspira Förlag, 2013)
 • Kedjor känns bara när du rör dig (Ordspira Förlag, andra upplagan, 2013)

Läs mer om Eva Holmquist

Blogg: www.ettknytt.blogspot.com

Förlagets hemsida: www.ordspiran.com

Framsida_DaISLSDT

Du kan få tag på ”Det är inte så lätt som du tror” på flera olika sätt:

Beställa den hos din lokala bokhandlare (den finns hos vissa bokhandlare, men det är än så länge ganska få som hunnit ta in den)

Beställa den via Adlibris eller Bokus

Beställa via förlaget.

Eftersom den är så nyutkommen finns den bara på ett fåtal bibliotek, men du kan föreslå för ditt bibliotek att de ska köpa in den

 

 

 

 

 

2 svar på ”Eva Holmquist berättar

 • 15 februari, 2014 kl. 4:44 e m
  Permalänk

  Det låter som en mycket bra bok som inspirerar till det som även intresserar mig och det är att få fundera över människors olika beteenden, vanor, åsikter och tankar. Att få reflektera om hur vi agerar tillsammans med andra i grupp men även som enskild individ – egna värderingar och attityder för att finna sitt sanna JAG! Tack för att du delar Elisabeth och för intervjun med Eva Holmquist.

  Kram Maria Björk

 • 14 februari, 2014 kl. 5:17 e m
  Permalänk

  Kära Elisabeth, först vill jag önska dig en fin Alla hjärtans dag 🙂
  Intressant inlägg. Ska skaffa mig hennes böcker, verkar som de handlar om sådana frågor som intresserar mig och som jag ofta ”grubblar” över 😉
  Varma hälsningar
  Halina

Kommentarer är stängda.