Medverkande ”Berika och värna livet” etapp fem

Skriv om en bok som betyder mycket för dig

Det senaste uppdraget i bloggutmaningen här på Punctum saliens handlade om att skriva om en bok som betyder mycket för dig.

Det har under den gångna månaden publicerats flera inspirerande inlägg som du nu kan ta del av. Stort tack till dig som medverkat och för de bidrag du givit för att göra jorden till en rikare plats att vistas på. Inläggen publiceras i den ordning de kommit in.

Fröken Huldas tankar

Hélen Johansson som driver bloggen Fröken Huldas tankar har i sitt inlägg skrivit om Marlo Morgans bok, Budskap från andra sidan. Boken har förändrat Helén genom att minimera hennes rädsla vid en viktig medicinsk undersökning. Hélen berättar om sina egna upplevelser och hur bokens innehåll påverkade hennes sätt att tänka vid själva undersökningsögonblicket.Inlägget finner du genom att klicka på länken En bok som betytt mycket för mig.

Helén är för övrigt också författare till gästinlägget Att plötsligt vakna som tidigare publicerats på Punctum saliens.

Basilica

Maud driver bloggen Basilica. Maud berättar om en nära vännina som drabbades av bröstcancer. Under sin behandlingsperiod lyssnade och såg vänninan en morgon på ett TV-program där författaren Linda Olsson pratade om sin bok Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Vänninan blev så starkt berörd av programmet och inhandlade flera exemplar av boken och gav bort dem till sina närmaste vänner. Maud blev en av dem som fick ta emot den speciella gåvan. Vad hon tycker om boken kan du läsa i inlägget Nu vill jag sjunga dig milda sånger.

Örfilar & gladsparkar

Aila Evertsdotter som driver Örfilar & gladsparkar har följt Cupcake Browns kamp från djupaste misär till att i dag arbeta som advokat på ett kontor i San Fransisco. Aila valde av en händelse att läsa boken A piece of cake på originalspråk vilket gav henne en extra dimension till läsupplevelsen. Boken belyser hur alkohol och droger kan förstöra en människas liv och Cupcake Browns kamp. Ailas egna funderingar kring drogproblematik och boken kan du läsa i inlägget som bär rubriken A piece of cake.

Aila har för Puctum saliens tidigare skrivit gästinlägget I skimmer av falska speglar.

Klokegård- – Designa ditt liv

Cecilia Kärvegård driver egna företaget och bloggen Klokegård -Designa ditt liv. Cecilia har reflekterat kring begreppet lycka och boken med samma namn.Hur skulle världen se ut om alla vore lyckliga? Boken har utmanat hennes tankar kring lycka och hennes syn på lycka har, som hon själv skriver, fått sig en törn. Blir du nyfiken surfa in på Cecilias inlägg som bär rubriken Lycka, boken är skriven av Will Ferguson

Livstid

Mittemellan skratt och gråt är rubriken på Maria Estling Vanneståls inlägg  om Bodil Malmstens bok Sista boken från Finistère. I den senaste träffen i Målajords litterära salong rådde delade meningar om bokens kvaliteter, men för Maria blev det kärlek. ” Med ett som vanligt poetiskt språk gestaltar hon en människa i uppbrott…” skriver Maria och blir förförd av, som hon skriver, ”känslan av medeltida balladers omkväden” 

Lyckostunder med kameran

Halina driver bland andra bloggen Lyckostunder med kameran.. Halina nämner flera böcker som betytt och betyder mycket för henne. Sitt första stora läsäventyr gjorde hon i barndomen i mötet med Malwinka. Genom åren har starka läsupplevelser följt henne och i sitt blogginlägg har hon valt att fördjupa sig i Monika Häggs romansvit i fyra delar om solbarnet Fry. Hon har njutit av språket och böckernas magiska fantasi.


Månadens gästskribent på Punctum saliens

Lotta Abrahamsson, frilansjournalist, författare, förändringscoach skrev inlägget Geni och galenskap – måste det vara skapandets pris?

Tack Lotta för ett inspirerande inlägg

Tack också till Kreativ insikt som bidrar med en gåva till månadens gästskribent.

Nästa uppdrag

Bloggutmaningen ”Berika och värna livet” på Punctum saliens består av tio olika uppdrag. Vill du medverka är du varmt välkommen. Ett unikt tillfälle att vidga sina vyer och utvidga det personliga nätverket. Det går inte att delta i efterhand, däremot går det alldeles utmärkt att medverka i kommande uppdrag. Vill du veta mer om denna bloggutmaning läs gärna detta inlägg.

Inom kort presenterar jag kommande uppdrag (nummer sex av sammanlagt tio uppdrag) och sponsor. Missa inte detta!

Våra olikheter gör att vi berikar varandra. I våra olikheter kan vi stundtals finna likheter.

 

2 svar på ”Medverkande ”Berika och värna livet” etapp fem

 • 10 september, 2011 kl. 1:27 e m
  Permalänk

  Så fint skrivet Hélen. Ett varmt tack för dessa värmande ord och för att du är den du är,med all din värme och innerlighet. Du berikar och delar alltid med dig. Det är mycket värdefullt!
  Tack!

 • 10 september, 2011 kl. 12:04 e m
  Permalänk

  Blir så stolt över mig själv och alla andra att du uppmärksammar oss på det här sättet. Bevisar ytterligare att du är en människa med STORT hjärta ♥

Kommentarer är stängda.