Vi som medverkade i ”Berika och värna livet” etapp sex

Det finns personer i mitt liv som präglat mig till att vara den jag är idag.

De kanske mest betydelsefulla människorna i ens liv är ofta föräldrar, syskon och andra närstående släktingar såsom en kärleksfull mormor eller farfar. Ofta har det också funnits andra personer i våra liv som gjort och gör starka intryck på oss.

På något sätt har de präglat vår livshållning och bidragit att ge oss den ryggrad som vi behöver i livet.

Vilka kan dessa människor vara? Dessa tankar var utgångspunkten för sjätte delutmaningen i ”Berika och värna livet” här på Punctum saliens.

Utmaningen var formulerad på följande sätt:

För att det inte ska bli alltför lätt tänker jag mig att du som väljer att medverka inte skriver om dina föräldrar eller syskon utan försöker välja personer i din omgivning som du tycker på något sätt präglat din personliga livshållning och ditt sätt att se på världen. Du kan skriva om en eller flera personer.

Vilka är då dessa människor som bidragit till att forma vår livshållning?

Vilka personer har bidragit till att bygga din ryggrad och forma din livshållning ?

Foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Medverkande i sjätte deletappen:

Vilka är vi…. och varför?

Aila Evertsdotter som driver bloggen Örfilar & Gladsparkar skrev om hur de avskräckande exemplen nog påverkat henne mest. För Aila har det varit lättare att se hur hon inte velat vara.

”För att stå ut och helst trivas med mig själv har jag alltid försökt vara sann mot mig själv och ej heller förställa mig inför andra. Det finns de som säkert tyckt – och tycker – att jag varit/är både egensinnig och svår. Men jag har försökt lyssna mer på de signaler som funnits inom mig själv än på allt det brus och glam som under årens lopp trummat runt i olika skepnader.”

Aila har tidigare skrivit ett gästinlägg speciellt för Punctum saliens , I skimmer av falska speglar.

Vilka har präglat dig till att vara den just du är idag?

Malou Thorman skriver i sin kommentar till sitt inlägg följande:

Kan lätt bli en hel roman, svårt att begränsa sig då jag tycker att det är så mycket mer än kanske enskilda personer som varit en del i ”formandet”. Framförallt tycker jag personligen att det är de personer som inte varit närvarande som format mest. Tomrummen har varit som en extra ryggradskota kanske..:)

Malou Thorman visar på hur personer som inte är närvarande kan bidra till att påverka oss som människor. Malous inlägg finner du på LivsLustBalans.

Den springande punkten; Oprah, Sarah Ferguson och jag

”Det är då damjournalen förstår att man bokstavligen kan ha allt, man kan vara den mest avundsvärda personen på jorden, men ändå inte känna lycka och vårda sitt liv och sina relationer.” skriver Viveka Eriksson i sitt inspirerande och kreativa inlägg på Damjournalen.se

Tack Marianne Williamson för ljuset

Om att våga släppa jante, tro på sig själv, sin essens och sitt inre djup skriver Charlotte Rudenstam i sitt livsbejakande inlägg, Ingen skam i kroppen.

Bestulen och berikad i ett….

Det finns sådant som inte får hända, men som ändå händer.För Sanna Nova Emilia har en erfarenhet av livet som vi inte vill dela, så tror jag det är för det allra flesta av oss även om jag kanske egentligen inte kan uttala mig mer än om mig själv. Ur en tragedi, en mardröm har det för Sanna kommit en visshet som blivit till kärlek, till ett inre kall och lett till författarskap och till True Heart education. I inlägget till utmaningen här skriver Sanna bland annat följande:

”Visst är det märkligt att det ska krävas tragedier för att vi ska öppna våra ögon och se sanningen om oss själva och våra liv. För att vi ska förmå se det enda som egentligen är värt att ses.”

Att tänka nya tankar

”Hans upptäckter inspirerade mig så till den grad att jag visste vad jag ville göra i livet, vad jag skulle arbeta med!”, skriver Barbro Olsson, Equilibrium Alexanderteknik blogg och jag läser om hur Barbros liv förändras när hon går sin första kurs i Alexander teknik.

Månadens gästinlägg på Punctum saliens

Cecilia Kärvegård, beteendevetare, diplomerad stresskonsult och livsstilsdesigner har skrivit oktober månads gästinlägg ”Sätt rockstjärnestatus på ditt liv”.

Tack Cecilia för ett inspirerande inlägg

Tack också till Maria Henell Design som sponsrar med en gåva till månadens gästskribent.

 

Foto: Elisabeth Jönsson

Nästa uppdrag

Bloggutmaningen ”Berika och värna livet” på Punctum saliens består av tio olika uppdrag. Vill du medverka är du varmt välkommen. Ett unikt tillfälle att vidga sina vyer och utvidga det personliga nätverket. Det går inte att delta i efterhand, däremot går det alldeles utmärkt att medverka i kommande uppdrag. Vill du veta mer om denna bloggutmaning läs gärna detta inlägg.

Inom kort presenterar jag ett nytt intressant uppdrag (nummer sju av sammanlagt tio uppdrag) och sponsor. Välkommen att delta Du också.


 

Ett svar på ”Vi som medverkade i ”Berika och värna livet” etapp sex

 • 24 oktober, 2011 kl. 2:54 e m
  Permalänk

  Tack för besök i min FOTO blog!
  Ja det är jag som har fb-sidan http://www.facebook.com/fotochip Du är välkommen att gilla den 🙂
  Fotografering och bildarbete är mitt sätt att må bra i vardagen – då får jag utlopp för min kreativa ådra också 🙂
  Må så gott
  Birgitta

Kommentarer är stängda.