Välkommen att delta i höstens bloggutmaningar på Punctum saliens

På söndag den 14 augusti lägger jag ut etapp fem i bloggutmaningen ”Berika och värna livet”.

Det var i våras som jag fick idén att starta en bloggutmaning som löper över längre tid och med uppdrag som berör sådant som gör livet rikt och själfullt. Jag hade då ingen aning om hur det hela skulle tas emot. Skulle någon vilja delta? Jag är så glad för alla nya kontakter som utmaningen fört med sig och hälsar dig som läser detta varmt välkommen att delta i höstens uppdrag.

Stort tack till dig som på olika sätt engagerar dig i och pushar för utmaningen. Tanken är att den  ska ge något tillbaka till dig, i form av ett rikare liv, men också nya kontakter, mer trafik till din blogg/och eller hemsida eller kanske vägar till nya affärsrelationer för dig som är intresserad av det.

Förutom alla de kvinnor som deltagit och deltar i bloggutmaningen på olika sätt så vill jag tacka Kreativ Insiktför att de sponsrar gästinläggen med en gåva, Lotta Abrahamsson, som driver företaget Livsklok och som pushat för utmaningen i sitt inspirationsbrev som jag kommer att berätta mer om  i ett framtida inlägg. Jag vill också tacka Siv Thuresdotter, som byggt upp nätverket Qoola Qvinnor och som så generöst låtit mig få lägga in inlägg i nätverkets Facebooklogg.

Hur fungerar bloggutmaningen?

Eftersom det är ett tag sedan jag la ut den senaste bloggutmaningen kanske du vill veta mer om bloggutmaningen och hur den går till. Totalt består utmaningen av tio olika uppdrag. Varje uppdragen ligger ute i en månad. Därefter presenteras ett nytt. Du väljer själv vilka uppdrag du vill delta i.Hittills har fyra uppdrag presenterats och du hittar tidigare inlägg i utmaningen om du går in under kategorin bloggutmaningen

Tankarna bakom

Tanken bakom bloggutmaningen är att inspirera och berika varandra genom att vi synliggör våra tankar och erfarenheter för varandra kring ämnen som på olika sätt skapar djup och själslig inspiration i livet.

Genom länkningsproceduren ( som du kan läsa om under rubriken Ditt bidrag nedan) blir vi synliga inför varandra. Det kan också innebära fler läsare för dig som deltar i utmaningen.

Utmaningarna

En gång i månaden fram till och med januari  läggs en ny utmaning ut. Utmaningen handlar om sådant som du tycker förgyller livet under ett tema som du får av mig på Punctum saliens. Du har en månad på dig att skriva och publicera ditt bidrag på din blogg innan det nya temat kommer.

De teman som vi haft hittills har handlat om platser, filmer, drömmar, färger och nu på söndag presenteras nästa uppdrag.

Ditt bidrag

När du skrivit din text länka i din blogg till Punctum saliens och detta inlägg. Berätta i kommentarsfältet nedan att du deltar.

Som tack länkar jag sedan tillbaks till dig och berättar om ditt bidrag. Detta gör jag i samband med att jag presenterar utmaningen som följer månaden efter.

Skrivtips

Du väljer själv hur du vill lägga upp ditt inlägg och hur mycket du vill skriva. Vill du få inspiration och tips titta gärna på tidigare bidrag. Det är alltid trevligt för läsaren om du förgyller fakta med egna tankar, diskuterar, reflekterar och kanske ger länktips inom det du skriver om.

Extra bonus – gästinlägg

Du som deltar i bloggutmaningen  enligt beskrivningen kan få möjlighet att vid ett tillfälle skriva ett gästinlägg med länk till och presentation av dig och din blogg. Helén Johansson som driver bloggen fröken Huldas tankar har skrivit inlägget ”Att plötsligt vakna”. Aila Evertsdotter som driver bloggen Örfilar & Gladsparkar har skrivit” I skimmer av falska speglar”, två tänkvärda inlägg som tål att läsas flera gånger. En bloggare i månaden får möjlighet att skriva ett gästinlägg.

Får du frågan om gästinlägg och tackar ja behöver du tänka på:

Ditt inlägg ska vara seriöst, välskrivet, följa pressetiska regler och inte innehålla textreklam. I gästinlägget är det trevligt om du i korthet berättar om vem du är, varför du bloggar och din bloggs inriktning. Därefter är gästinlägget styrt. Inlägget ska handla om sådant du tycker förgyller livet och gör det rikt, gärna innehåll sprunget ur egna erfarenheter. Vill du använda bilder är det viktigt att du har upphovsrätten såväl ideellt som ekonomiskt..

Som tack för ditt gästinlägg får du därför också en liten livsnjutargåva hemsänd till dig.

Åldersgräns

Bloggutmaningen är öppen för dig som är tjugo år och äldre

Har du ingen blogg?

Har du ingen blogg,men vill ändå göra din livsnutarresa. Varför inte göra det på egen hand. Köp en anteckningsbok du tycker om, gör egna anteckningar och varför inte också klistra in bilder i den. På detta sätt  utvecklar du din personliga smak och lär du känna dig själv på ett djupare plan. Och det är ju en intressant gåva så värdefull som någon. En rik människa berikar och ger ju lättare också till andra. Dina kommentarer till inläggen på Punctum saliens är också givetvis välkomna. Även om du med denna lösning inte får möjlighet att bli länkad eller skriva gästinlägg.

Varmt välkommen till höstens utmaningar. Det ska bli spännande och intressant att läsa:)