Skapa och utvecklas med bloggutmaningen ”Berika och värna livet”

Tillsammans skapar vi en vackrare värld

Jag lanserar nu min första bloggutmaning med inbjudan till dig som är intresserad av de sköna konsterna och tror på värdet av dem för att skapa en humanare värld. Utmaningen kommer att handla om musik, litteratur, konst, teater, platser, resor för att ge några exempel. De olika uppdragen eller etapperna kommer att ligga under kategorin Bloggutmaningen Berika och värna livet.


Några rader om upplägget:

Uppdragen

Ett nytt uppdrag läggs ut varannan vecka. Det kommer att vara en fråga varannan fredag som handlar om sådant som du tycker förgyller livet under ett tema som du får av mig på Punctum saliens. Du har två veckor på dig att skriva under temat innan det nya temat kommer. Det är trevligt för läsaren om du förgyller ditt inlägg med egna länktips och motiveringar. På så sätt blir det ju en extra upplevelse både för dig och läsarna att ta till sig innehållet. Du väljer själv hur mycket du vill skriva.

Länkar och kommentarer

Du kan delta i bloggutmaningen på ett enkelt sätt genom att  publicera ditt inlägg  under aktuellt tema på din egen blogg med en länk tillbaks till Punctum saliens.

Jag kommer att länka tillbaks till dig och berätta att du deltagit. Glöm därför inte att berätta för mig att du länkat till Punctum saliens.

Gästinlägg

Du som länkar tillbaks till mig kan få möjlighet att vid ett tillfälle skriva ett gästinlägg med länk tillbaks till din blogg. Ditt inlägg ska vara seriöst och välskrivet och följa pressetiska regler och inte innehålla textreklam. En bloggare i månaden får möjlighet att skriva ett gästinlägg. I gästinlägget är det trevligt om du berättar i korthet vem du är, varför du bloggar och din bloggs inriktning. Därefter är gästinlägget styrt. Det ska handla om sådant som du tycker förgyller livet och gör det rikt. Har du bilder med ska du inneha upphovsrätten såväl ideellt som ekonomiskt. Tänk på att du meddelar mig din mailadress så jag kan kontakta dig  för eventuellt gästinlägg. Hur många som kommer att kunna ges möjlighet att skriva gästinlägg beror på hur många som deltar i bloggutmaningen. Alla kommer inte att kunna ges möjligheten så det får bli ett personligt val.

Som tack för ditt gästinlägg  får du en liten livsnjutargåva med posten kronor ( värde ca 50 kronor). Är du intresserad av att sponsra denna bloggutmaning med livsnjutargåvor så får du som tack en länk till din butik/liknande under en tid som vi kommer överens om.

 

Åldersgräns för medverkan

Denna bloggutmaning är öppen för dig som är tjugo år och äldre.

Har du ingen blogg men vill ändå delta?

Har du ingen blogg kan du ju ändå göra din livsnjutarresa. Köp en anteckningsbok du tycker om och gör noteringar och klistra in bilder i den som du tycker om. .Den enda nackdelen är att du inte får något gästinlägg eller någon gåva. Däremot berikar du ju och lär känna dig själv på ett djupare plan. Och det är ju en intressant gåva så värdefull som någon. En rik människa berikar och ger ju lättare också till andra.Vill du så är dina kommentarer till de olika inläggen på Punctum saliens alltid varmt välkomna.

Tips på berikande läsning

Bloggen Livstid.net blir snart bok. Med entusiasm , engagemang, djup och varm innerlighet reflekterar Sara och Maria om tiden mitt i livet. Jag ser fram emot boken som kommer inom kort.

En annan blogg jag fått upp ögonen för är bloggen Livsklok som drivs av författaren och frilansjournalisten Lotta Abrahamsson.

Bjud in dina vänner och delta i ”Berika och värna livet”. Tillsammans kan vi medvetandegöra världen om värdet av skönhet och medmänsklighet.

 

 

 

6 svar på ”Skapa och utvecklas med bloggutmaningen ”Berika och värna livet”

 • 18 april, 2011 kl. 8:01 e m
  Permalänk

  Oj, det låter som en fantastisk bloggutmaning! Jag kikar in på onsdag igen! 🙂

 • 15 april, 2011 kl. 5:20 e m
  Permalänk

  Det låter så spännande att jag nog inte kan låta bli att vara med.
  En vackrare värld är en dröm som jag alltid har närt, men dessvärre saknat medel för att förverkliga… Men kanske kan varje bidrag bidra med ett litet korn?

  Själv har jag precis startat ett litet diskussionsforum ”Tankerummet” där det ska diskuteras smått som stort, med och utan bilder. Var och en efter lust och förmåga. Olika slags människor, de flesta lite äldre. Kanske vill du testa och vara med? 🙂 (Jo, jag vet hur det är med tiden!)

  Trevlig helg önskar jag dig!

  • 15 april, 2011 kl. 5:24 e m
   Permalänk

   Vad glad jag blir för att du kan tänka dig att delta. Det värmer hjärtat. Jag blir också väldigt nyfiken på ”Tankerummet”. Hur hittar jag dit?

   • 15 april, 2011 kl. 5:40 e m
    Permalänk

    Skickade precis en inbjudan via e-post. 🙂

 • 15 april, 2011 kl. 1:22 e m
  Permalänk

  Hej Jeanette!
  Vad kul att du är nyfiken.På onsdag nästa vecka släpper jag temat som de som vill delta, kan skriva om. I det inlägg som du skriver i ämnet länkar du till mitt inlägg och meddelar sedan bara mig (till exempel i kommentarsfältet att du gjort det). Jag kommer sedan att berätta om vilka som deltar i bloggutmaningen och länka tillbaks till er som deltar.Så håll utkik på onsdag.Jag tror det blir tydligare också när inlägget kommer ut på onsdag.Om du vill, tipsa gärna om utmaningen på din blogg. På så sätt så får vi ju båda på sikt också fler läsare och bloggvänner.
  Allt gott till dig och hoppas att det blir en fin vårhelg i Dalsland:)

 • 15 april, 2011 kl. 1:14 e m
  Permalänk

  hej! jättenyfiken på din bloggutmaning 🙂
  kan du länka varje del till min blogg/e-post…
  eller hur funkar det?
  kram du min första ”kompis” här på qoola 🙂
  hälsningar från dalsland//js

Kommentarer är stängda.