Så har det gått i Punctum saliens bloggutmaning ”Berika och värna livet”

Den 15 april 2011 la jag ut det första inlägget om bloggutmaningen ”Berika och värna livet”. Syftet med utmaningen är och har varit att lyfta fram olika aspekter som kan ge tillvaron ett rikare innehåll. Bloggosfären har varit det gemensamma mediet.

Tanken har varit att ge mig själv och dig som väljer att delta möjlighet till en stunds eftertanke och reflektion kring ett gemensamt tema.

Du som deltagit har skrivit och reflekterat på din blogg och länkat till den aktuella utmaningen på Punctum saliens. En tid efter att samtliga som vill delta publicerat sina olika inlägg har jag gjort en sammanställning över de medverkande, länkat till dem och publicerat i ett inlägg på Punctum saliens. Just detta att flera personer deltar gör att man får möjlighet att vidga sina perspektiv, se hur andra har tänkt, kanske få tips och stifta nya bekantskaper i bloggosfären.

En tillbakablick

Sedan starten har det jag hittills lagt ut nio uppdrag och nu på söndag den 19 februari 2012 lägger jag ut den tionde och sista deletappen för denna gång.

Ämnen för de olika deletapperna

De olika deletapperna har hittills handlat om film, platser som skapar minnen, frossa i din favoritfärg, drömmar, boktips, personer som gett mig livskunskap och präglat min personliga livshållning, fotografi, livskvalitet och musik.

Gästinlägg

Några av er som deltagit har skrivit månadens gästinlägg där ”Berika och värna livet” har varit det gemensamma temat. Du hittar de gästinlägg som hittills publicerats här ( Punctum saliens gästinlägg). Du som skrivit ett gästinlägg har fått en gåva från ett företag som tackat ja till att sponsra inläggen ( se sponsorer Punctum saliens). Fler gästinlägg står i tur att publiceras.

Hur har du upplevt utmaningarna?

Fram tills idag har 26 olika personer medverkat i utmaningen. Några av er har medverkat vid flera tillfällen. Det är jag väldigt glad över.

Det skulle vara intressant att få veta hur du som deltagit i utmaningarna har upplevt dem. Vad motiverade dig att delta? Har utmaningarna gett dig något och i så fall vad? Har du fått några nya vänner i bloggosfären och/eller på facebook genom utmaningarna?

Varmt välkommen att delta i tionde och sista deletappen nu på söndag.

 

3 svar på ”Så har det gått i Punctum saliens bloggutmaning ”Berika och värna livet”

 • 11 mars, 2012 kl. 2:48 e m
  Permalänk

  Detta är första gången jag är med. Så jag vet inte om jag gör rätt här. Min blogg Marias Hörna – Njut av Livet ♥ förmedlar på många sett ”Berika och värna livet” Detta är något jag vill förmedla till alla som läser min blogg. Att med de små enkla medlen Njuta av Livet. Att på detta sett berika vardagen. Startade min blogg när jag fick en stroke för snart 2 år sedan. Det blir en helt annan fas i livet då och man ser saker och ting på ett annat sett och i ett annat perspektiv.
  Så jag förespråkar verkligen att Njuta av Livet och att Berika och Värna om det du har.
  Kram från Maria ♥

 • 16 februari, 2012 kl. 12:28 e m
  Permalänk

  Ja,du var en av de allra första som deltog och har ju dessutom skrivit ett väldigt fint gästinlägg. Du satte ord på något som jag tror många kan känna igen sig i. Det har varit en glädje att fått lära känna dig via bloggosfären.

 • 16 februari, 2012 kl. 11:19 f m
  Permalänk

  Jag har för mig att jag var med ganska tidigt. Vet inte om det var första eller andra utmaningen. Jag befann mig då i en svår tid i livet och din utmaning gav mig möjlighet att ytterligare sätta ord på tankar och känslor. Men framför allt att få dela med mig till andra med hopp om att mina erfarenheter kanske skulle bli till tröst för åtminstone någon. Jag har hoppat över några när jag känner att jag redan varit inne på ämnet genom min blogg eller om jag helt enkelt inte haft ork. Ett tufft år börjar nu gå mot sitt slut och jag hoppas din sista utmaning lockar mig lika mycket som de andra. Syftet är och kommer alltid vara… dela med andra. Kram ♥

Kommentarer är stängda.