Punctum saliens bloggutmaning – etapp fyra – drömmar

Frossa i din favoritfärg  – vi som deltog i etapp tre

Vad härligt med alla ni kvinnor ( för det är hittills bara kvinnor) som deltagit och deltar i bloggutmaningen ”Berika och värna livet”.

Frossa i din favoritfärg var ämnet för etapp tre och deltog gjorde:

Fröken Hulda som i sitt inlägg frossat i sin favorifärg lila med härligt levnadsglada bilder och tankar. Fröken Huldas blogg är för övrigt väldigt trevlig att följa med mysiga bilder och tankar kring livets väsentligheter.

Jeanette Sandelin driver bloggen Köpstopp och billigt leverne och har valt att frossa i flera olika färger. Jeanettes blogg är spännande att följa inte minst för alla tips på alternativa inköp man kan göra i vårt alltmer kommersiella samhälle. Jeanette kan verkligen konsten att göra loppisfynd.

Maria Öqvist Öhman har på sin blogg Jag blommar frossat i hennes favoritfärg framför alla – röd som hon förknippar med kärlek,impulsivitet, aktivitet, energi och passion. I inlägget Röd visar hon en kaskad av bilder där röd blir det sammanhållande temat. Också blått och grönt får ta plats på Marias konstnärliga palett där blå står för lugn, eftertanke, hav och luft och grön för pigg,miljö, natur och säkerhet.

På bloggen Basilica finner du ett spännande angreppssätt på temat färg. Under rubriken Matlust berättar Maud om färgernas signaler och hur färg relaterar till mat såsom att orange associeras med hälsosam mat och att den också är färgen för höst och skörd.Missa inte hennes aptitliga matbilder på temat.

Aila Evertsdotter skriver i sitt blogginlägg på temat färg att hon tillhör kategorin DEV,De Evigt Veliga.Aila driver bloggen Örfilar & Gladsparkar. I blogginlägget berättar hon bland annat en alldeles bedårande liten historia om hur hon som barn hade en tro på att uppfinna helt nya färger och hennes behovet blev som intensivast när teckningslärarinnan mässade sin färg- och formlära.

Aila blev också först ut att skriva månadens gästinlägg på Punctum saliens. Sitt inlägg gav hon rubriken ”I skimmer av falska speglar”

Det har varit en verklig upplevelse att läsa alla inlägg. Det är dessutom värmande med alla fina kontakter med er som deltar. Jag hoppas att din medverkan också leder till att du får ännu fler besökare till din blogg. Det är lite av tanken, ”sharing is caring”, vi lyfter varandra, när vi länkar till varandra och blir synliga både inför oss själva och varandra.

Drömmar blir temat för utmaning fyra

 

Bildkälla:Danilo Rizzuti

I drömmarnas värld kan allting hända. Den allra första drömboken lär härstamma från Mellersta rikets tid cirka 2000 f kr. Drömtolkning fascinerar många människor och kända psykoanalytiker som Sigmund Freud , och  Carl Gustaf Jung har haft stor betydelse för forskningen kring drömmarnas betydelse för våra liv.

Dagens inlägg handlar dock inte om tolkning av drömmar eller om att få en djupare förståelse för drömsymbolers tänkbara betydelse (även om det också är intressant).

Min personliga dröm

I dag ska jag drömma om något jag verkligen önskar ska bli verklighet och jag vill dela den drömmen med dig som läser detta inlägg. Jag drömmer om att vara författare. Jag har börjat min resa och jag drömmer intensivt om att min bok ska skrivas klart och att den ska ges ut på eget eller annat förlag. Jag drömmer också om att kunna sälja så pass bra på boken och kringliggande arrangemang så jag kan gå ner i arbetstid och ägna mer tid åt eget skapande. Jag ser i  drömmen mig själv sitta och skriva om ämnen som fascinerar och stimulerar mig och som det finns människor som vill läsa om. Det är skrivandet som har den starkaste kraften i min dröm. När jag skriver forskar och fördjupar jag för mig själv det som känns viktigt för mig.

Det finns kraft i drömmar. Genom att affirmera min dröm som om den är sann kan drömmen gå i uppfyllelse sägs det så därför affirmerar jag i detta nu: Jag är författare så får vi se vad som händer.

Vilken av dina drömmar skulle du vilja dela med dig av och vilken dröm skulle du vilja blev verklig?

Skriv och berätta i ett inlägg på din blogg och delta i utmaning fyra. Länka till detta inlägg och berätta i kommentarsfältet nedan att du deltar. Inför presentationen av nästa utmaning berättar jag om ditt inlägg och länkar till din blogg. Därutöver ges en person i månaden möjlighet att skriva och publicera ett gästinlägg här hos mig på Punctum saliens. Som tack får du som blir månadens skribent en gåva från företaget Kreativ insikt som också på detta sätt sponsrar denna utmaning.

Tidsperiod för utmaning fyra

Jag har tänkt att det i denna omgång ska bli tio utmaningar.

Denna utmaning – om drömmar – startar i dag den 3 juni och pågår till och med torsdagen den 16 juni. Fredagen den 17 juni publiceras utmaning fem.

Jag ser med längtan och förväntan fram emot att få läsa ditt inlägg om din dröm eller dina drömmar.


 

17 svar på ”Punctum saliens bloggutmaning – etapp fyra – drömmar

  • 16 juni, 2011 kl. 5:03 e m
   Permalänk

   Vad härligt att du är med även denna gång Aila. Det är så givande med tankeutbytet. Ditt inlägg andas som alltid djup värme, livsglädje och flera reflektioner att fundera vidare kring.

 • 14 juni, 2011 kl. 1:14 e m
  Permalänk

  Nu har jag drömt mig djupt i drömmarnas värld. 🙂

  • 14 juni, 2011 kl. 5:14 e m
   Permalänk

   Och jag har läst ditt fina inlägg som jag rekommenderar varmt.

 • 11 juni, 2011 kl. 2:00 e m
  Permalänk

  Å vad synd att jag inte kopplade mitt inlägg om kinesiska lyktor till färgtemat! Det hade ju blivit RÖD i så fall! Jag drömmer också om att bli författare, och sen har jag en dröm till som faktiskt håller på att bli verklighet… ska försöka hinna göra ett inlägg om det! Tusen tack för dina uppmuntrande kommentarer, jag uppskattar verkligen dem!!!

 • 5 juni, 2011 kl. 9:56 f m
  Permalänk

  Jag har nu lämnat mitt bidrag även om det var svårt. Finns många drömmar…

 • 5 juni, 2011 kl. 9:27 f m
  Permalänk

  Jag ska tänka på mina drömmar. Men nu är det lite full rulle med skolavslutningar mm så kanske hinner jag inte drömma just nu, bara leva…

 • 4 juni, 2011 kl. 1:10 e m
  Permalänk

  ja det är väl bara att köra igång!
  # dröm som absolut inte går att förverkliga:
  tio centimeter längre ben!
  # dröm som återkommer på nätterna:
  att jag inte hinner till buss/flyg/båt/tåg för jag hinner inte packa med allt. jag släpar och sliter.
  # dröm som har gått i uppfyllelse:
  egen dator och egen blogg 🙂
  # dröm som dröms om hela tiden:
  att blogga på heltid och leva på det.
  det var mina tankar om drömmar ♥
  kram och soliga hälsningar från dalsland//

 • 3 juni, 2011 kl. 4:45 e m
  Permalänk

  Tack för kommentarer och engagemang. Jag blir väldigt glad för detta och ser med förväntan fram emot att få läsa om livets drömmar. En varm kram

 • 3 juni, 2011 kl. 4:39 e m
  Permalänk

  Svårt att motstå den här utmaningen. För de flesta av oss har väl drömmar. Ska bli såååå spännande att läsa om andras drömmar och kanske om nån som lyckats förverkliga sig ♥

 • 3 juni, 2011 kl. 4:41 e m
  Permalänk

  självklart! ska bli spännande och roligt 🙂
  ska fundera en stund…
  dels vill jag skriva om vad jag drömmer att jag vill ska ske. men också om återkommande nattliga sådana.
  återkommmer.
  hälsn från dalsland// ♥

 • 3 juni, 2011 kl. 1:19 e m
  Permalänk

  Härlig utmaning 🙂
  Jag tror att jag kommer att delta.
  Tusen tack för dina fina ord om mitt färgade bidrag 😉
  Mvh Halina

Kommentarer är stängda.