Läs om personliga drömmar som utvecklar livet

Drömmar var temat för bloggutmaningens fjärde etapp och det har varit underbart att läsa alla deltagares inlägg.

Helén Johansson som driver Fröken Huldas Tankar älskar att skriva, dikta och fotografera. En av Heléns drömmar är att det ska bli möjligt att delvis leva på att fotografera som hon älskar. Helén tackade till min glädje för övrigt ja till min fråga om hon kunde tänka sig att skriva juni månads gästinlägg. Hon skrev ett mycket fint inlägg under rubriken Att plötsligt vakna.

Jeanette Sandelin som driver bloggen Köpstopp och billigt leverne. Jeanette drömmer om att ha en onödigt stor blogg och om att försörja sig på att skriva. Jeanette berättar om fler drömmar på sin blogg där hon delar frikostigt med sig av sin sprudlande humor, livsglädje, vardag, fest, natur och kloka eftertankar.

Aila Evertsdotter skriver under rubriken Min personliga dröm på sin blogg Örfilar & Gladsparkar om att hon varit en drömmare hela sitt liv.En människa som slutar att drömma slutar också att leva, citerar jag Aila som för övrigt också skrivit ett fint gästinlägg här på Punctum saliens.

Det har varit så givande för mig att läsa alla inlägg och få ta del av tankar från er som deltagit. Tankeutbyte fördjupar och vidgar ens eget sätt att se på saker och ting. Stort tack!

Nu närmar sig semestertider och det blir därför ett sommaruppehåll för utmaningarna. I miten av augusti släpper jag etapp fem ( av tio i denna omgång).På gång är också ett gästinlägg, men vem som ska skriva det avslöjar jag inte än. Det får bli en överraskning.

Men är du sugen på ett ämne att skriva om rekommenderar jag dig ett besök på fröken Huldas Tankar som nyligen släppt en intressant utmaning och temat är våra tillkortakommanden och/eller fobier som du finner om du klickar här.

Själv har jag en lättare fobi, mer en rädsla för ormar som jag gärna inte vill komma för nära. Jag är också rädd för stora prestigehungriga män( inte lika rädd för kvinnor, varför vet jag inte) i kostym som drömmer om makt och mycket pengar. Eftersom jag har rört mig  i närheten av såväl makt- som penninghunger har jag på nära håll sett vad ett  alltför enkelspårigt tänkande kan leda till, avhumanisering. Ja, jag är rädd för avhumanisering.


 

 

4 svar på ”Läs om personliga drömmar som utvecklar livet

 • 18 juni, 2011 kl. 4:55 e m
  Permalänk

  Nu blir jag nyfiken på din dröm. Undrar vad det kan vara? Även om jag inte har någon utmaning i sommar så planerar jag att hålla bloggen igång så mycket som möjligt och besöka er mina bloggvänner emellanåt.
  Varma kramar

 • 18 juni, 2011 kl. 2:22 e m
  Permalänk

  Vad roligt att läsa om alla drömmar! Jag håller just på att förverkliga en av mina största drömmar och den är fortfarande lite hemlig, men jag gav en liten ledtråd till den i mitt senaste inlägg! 😉 Synd att det blir sommaruppehåll nu när jag äntligen kommer att ha tid att blogga, men jag förstår dig precis! Man behöver sina pauser! Ha en riktig go sommar om vi inte hörs(skrivs)!

 • 17 juni, 2011 kl. 3:32 e m
  Permalänk

  Tack fina för ditt bidrag. ”Avhumanisering” har tyvärr även jag fått uppleva och det i en tid av kris. Men… jag vet vem JAG är så jag orkar faktiskt inte bry mig.

  Väntar med glädje på utmaningen i augusti. Kram

  • 17 juni, 2011 kl. 5:35 e m
   Permalänk

   Tack för en som alltid trevlig kommentar.Trevligt att få delta i din bloggutmaning.Bra att du står upp för dig själv.Många varma kramar

Kommentarer är stängda.