Tankar om livskvalitet

Medverkande åttonde deletappen

Vad är livskvalitet för dig? Svaret på den frågan var tänkt att bygga innehåll i åttonde deletappen av Punctum saliens bloggutmaning ”Berika och värna livet”.

Visste du förresten att denna bloggutmaningen blev en bok. Hösten 2012 gavs den ut. Läs mer om boken Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration

Det allra finaste med bloggutmaningen för egen del är alla fina människor som jag lärt känna. Att få läsa andra människors tankar kring ämnen som jag själv ofta funderar över berikar livet på djupet. Därför stort tack till dig som väljer att medverka.Kanske bygger du broar tillsammans med övriga medverkande, en rik förmån som de sociala medierna ger oss.

Ingela Tariq

Ingela Tariq får mig att fundera över hur det som ena stunden är något vi tar för givet plötsligt blir något vi värderar enormt högt. Ofta tänker jag att vi människor har en förmåga att aldrig riktigt bli nöjda,”gräset är grönare på andra sidan”. Ingela Tariqs nedskrivna rader fungerar som en viktig väckarklocka.

KaosJenny

KaosJenny är fyrbarnsmor som är ”drottning i stökriket med otroligt mycket kärlek och roligheter omkring sig”. Inlägget bär rubriken Är julen livskvalité eller en naturkatastrof?. Jenny skriver att ofta är det små,små saker som i grunden är stora saker som ger livskvalitet; hälsa, bostad, mat.Hon skriver också om de fina njutarstunderna i vardagen som hennes nära förgyller hennes liv med.

Rinellas Japanblogg

Rinella är född i Stockholm av en svensk pappa och en italiensk mamma och uppvuxen i Tokyo.Under sin barndom var hon globetrotter mellan Tokyo, Dalarna, Milano och Lago di Lugano. Trots det anser hon att hon då inte hade sett och upplevt världen, den som hon skriver, ”verkliga världen”. Det som är självklart för oss i Sverige är en dröm för människor i många andra länder. Rinella har  ett rikt stoff av erfarenheter att jämföra med. Läs Rinellas inlägg som bär rubriken Livskvalitet.

Basilica

Maud skriver i bloggen Basilica om värdet av att få gå till ett meningsfullt och tillfredsställande arbete. En avdelning läggs ner och plötsligt finns otryggheten där, en otrygghet som för Maud innebar helt nya möjligheter.Läs Mauds inlägg här.

Örfilar och gladsparkar

Livskvalitet är ett ämne som Aila Evertsdotter ofta återkommer till och belyser bland annat på sin blogg Örfilar och Gladsparkar.Många människor försummar sin lycka, eftersom de hela tiden är på jakt efter en större…, skriver Aila som för övrigt i maj i år skrev månadens gästinlägg här på Punctum saliens. Ailas inlägg finner du via denna länk Lite mer om livskvalitet.

Månadens gästinlägg av Malou Thorman

Malou Thorman, LivLustBalans, har skrivit december månads gästinlägg som bär rubriken Malou Thorman vill utveckla vår syn på julens sociala mönster.

Tack Malou för ett intressant och berikande inlägg.

Tack också Cecilia Helle för att du sponsrat med en personligt signerad bok av Glysas öga.

Nästa uppdrag

Nu blir det ett litet juluppehåll i bloggutmaningarna. I mitten av januari återkommer jag med utmaningarna och då lägger jag ut uppdrag nio.

Bloggutmaningen ”Berika och värna livet” på Punctum saliens består av tio olika uppdrag. Vill du medverka är du varmt välkommen. Ett unikt tillfälle att vidga sina vyer och utvidga det personliga nätverket. Det går inte att delta i efterhand, däremot går det alldeles utmärkt att medverka i kommande uppdrag som släpps i mitten av januari. Vill du veta mer om tanken bakom utmaningarna klicka här.

Gästinlägg januari

I början av januari släpps månadens gästinlägg som sponsras av bloggduon Livstid.

Månadens gästskribent får då detta fina livsnjutarpaket med två böcker och bokmärken framtagna av Maria Estling Vannestål och Sara Norrby Wallin.

Ett svar på ”Tankar om livskvalitet

  • 15 december, 2011 kl. 7:22 e m
    Permalänk

    Jag upplever också att jag har mött och ständigt möter otroligt många människor, genom mina kontakter på nätet, som berikar mitt liv med sina tankar

Kommentarer är stängda.