Första uppdraget handlar om din favoritfilm

Bloggutmaningen – ”Berika och värna livet”

Nyfiken på första uppdraget? Det kommer här.Detta uppdrag ligger ute mellan den 20 april till och med torsdagen den 5 maj.Den 6 maj släpps nästa uppdrag.

Först lite filmkunskap

Tre svenska filmer är utvalda till filmfestivalen i Cannes skriver Dagens Nyheter i en artikel den 19 april. Sverige var faktiskt, något som inte så många känner till, ett föregångsland i filmvärlden (stumfilmsvärlden) .I Kristianstad finns ett filmmuseum som skildrar denna tid. I Kristianstad byggdes också den första svenska filmstudion.Men filmens födelse brukar räknas runt 1895, den 28 december då bröderna Lumiére inledde filmvisningar i världens första biograf i Paris.

Tankar bakom uppdraget

I dag produceras det enormt mycket film av olika kvalitet runt om i världen. De flesta av oss tittar också på en hel del film. Sällan ger man sig dock tid att fördjupa sig i det som man har sett. Med eftertanke och reflektion ger filmupplevelsen så mycket mer. Att sedan få dela sina tankar med andra gör ofta upplevelsen ännu rikare.Så låt oss bli cineaster för en stund och dela med oss av våra filmupplevelser med varandra.

Skriv och berätta om en film som berört dig

Välj en film som berört dig. Skriv om den utifrån frågorna nedan. Du svarar på de frågor du själv vill och kan. Krydda gärna ditt inlägg med bra och matnyttiga länkar. Det ger både dig och läsaren mer. Du väljer själv om du vill skriva ditt inlägg som fråga/svar varianten eller som en löpande text.

Väljer du att publicera en bild från filmen i ditt inlägg tänk på upphovsrätten så du inte råkar illa ut.Är du osäker så fråga gärna. Enklast gör du det i kommentarsfältet nedan.

Här kommer frågorna:

Kort fakta om filmen

Filmens titel

Utgivningsår

Land

Producent

Regissör

Huvudrollsinnehavare

Birollsinnehavare som du vill framhålla

Filmens innehåll

Vad handlar filmen om, i korthet?

Vilket tycker du är filmens budskap?

Vem riktar sig filmen till?

Vad är det i filmen som berör dig?

Vad tycker du är det bästa respektive sämsta med filmen?

Filmkaraktärer

Välj nu en (eller två) av filmens karaktärer som intresserar dig på något sätt. Beskriv honom eller henne utifrån följande infallsvinklar, fysiska, psykologiska och sociologiska.

Fysiska

Kön, ålder, klädsel, frisyr,hårfärg, härkomst, miljö, kroppsspråk

Psykologiska

temperament,personlighet, intressen, yrke, mål och ambitioner, inre konflikter, tänkbar uppväxtmiljö gärna med motivering

Sociologiska

Nuvarande levnadsvillkor och miljöer som karaktären rör sig i.klass, samhällsnormer, grupper och kulturer som karaktären lever i, yttre konflikter

När du har svarat på frågorna kring karaktären (karaktärerna) vad tror du att det är som gjort att du fäst dig vid just henne eller honom?

När du känner dig klar med ditt inlägg, länka till detta uppdraget på Punctum saliens, publicera och berätta för mig att du länkat. Enklast gör du det i kommentarsfältet nedan. Jag kommer att länka tillbaks till alla som medverkat i ett kommande inlägg. Det ska bli intressant att läsa ditt inlägg.

Vill du veta mer om hur bloggutmaningen går till så kan du läsa om det i inlägget Skapa och utvecklas med bloggutmaningen ”Berika och värna livet”.

Välkommen att delta!

 

 

2 svar på ”Första uppdraget handlar om din favoritfilm

  • 4 maj, 2011 kl. 11:19 f m
    Permalänk

    Hej Elisabeth! Vad jag kan se så har tekniken skött om automatiskt att du fått en notering om att jag skrivit om en filmupplevelse, men jag skriver en ”vanlig” kommentar också!
    Allt gott från Lotta

Kommentarer är stängda.