Maskroskvinnans Tankefrön

I serien Bloggare inspirerar lyfter Punctum saliens fram skribenter och författare som publicerat gästinlägg för Punctum saliens.

I dagens inlägg möter du Anna-Karin Mattsson som driver Maskroskvinnans Tankefrön. Bloggen utsågs 2014 till en av tidningen M-Magasins favoritbloggare i kategorin vardagsfilosofi.

 

Anna-Karin Mattsson om Maskroskvinnans Tankefrön

Bloggen Maskroskvinnan handlar om livet och om vad det kan innebära att vara människa.

– Jag bloggar både om sorg och glädje, liv och död. Det blir vardagsfilosofiska texter, dikter och ibland också texter om hur jag ser på samhället idag. Text blandas med foton i min blogg, berättar Anna-Karin Mattsson.

– Jag bloggar också om min upplevelse av utmattningssyndrom och min väg tillbaka till ett så bra och rikt liv som möjligt igen.

I Anna-Karins blogg kan man även läsa om hur det är att starta eget mitt i livet, vilket hon själv gjorde för cirka fyra år sedan. Besökaren kan vidare läsa om Anna-Karins erfarenheter av egenutgivning och skrivande. Strax före jul gav hon nämligen ut sin allra första egenutgivna bok, Omfamna livet, och hon har som ambition att skriva och ge ut fler böcker.

– Jag har bloggat i nästan sex år nu. Periodvis bloggar jag varje dag och ibland ett par gånger i veckan. Anledningen till att jag bloggar är framförallt att jag har en stark längtan i mig att skriva och berätta. Att blogga är ett sätt att genom cyberrymden möta andra människor som älskar att skriva.

– Jag lär mig mycket genom att blogga och jag har också fått en del vänner IRL tack vare min blogg. Ibland använder jag också min blogg som ett sätt att påverka i samhället. Det är intressant, roligt, spännande och utvecklande att blogga och vara aktiv i sociala medier, tycker jag.

Ana-Karin berättar att bloggandet ger henne glädje och avkoppling.

Bloggandet utvecklar mig som människa

– Det är kreativ lust för mig. Bloggandet utvecklar mig som människa när jag sätter ord på känslor och tankar som jag bär på. Jag får kika in i andra människors vardag och också dela mina tankar med andra. Kommunikationen i kommentarerna till min blogg är för mig som att prata med vänner eller som när jag förr i tiden hade brevvänner. Att blogga är kommunikation för mig. Jag har också utvecklat mitt språk tack vare bloggandet.

Anna-Karin får  dagligen respons på sitt bloggande, dels i kommentarsfältet till hennes blogg och ibland mejlar människor henne tankar och frågor de fått efter att ha läst hennes blogg. Hon har också blivit kontaktad av media och blivit ombedd att skriva debattartiklar eller blivit intervjuad.

Anna-Karin Mattsson har tidigare skrivit ett uppskattat gästinlägg för Punctum saliens under rubriken Att leva genom att skapa

Hösten 2014 gav Anna-Karin Mattsson ut sin första bok, Omfamna livet. Boken finns att köpa hos bland andra Adlibris och Bokus eller direkt av Anna-Karin.

Omfamna livet

 

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens