Besök hos Försmaken

Passade på att göra mellandagsfynd hos fantastiska Ewa Wallmark som driver en kombinerad livsnjutarbutik och galleri, Försmaken i Åseda, beläget några mil nordost om Växjö.

Ewa är återförsäljare för första boken i Punctum saliens regi, ”Berika och värna livet:tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration”. I april 2013 anordnade Ewa en boksignering i butiken, läs mer här.

En signering som också resulterade i trevlig publicitet i Vetlandaposten, läs om det här.

Några exemplar av min bok har Ewa sålt under det gångna året, vilket alltid värmer hjärtat. Det finns fortfarande möjlighet att köpa boken hos Försmaken, en underbar butik för övrigt i vilken man finner kläder, presenter, inredningsartiklar, choklad och andra godsaker. Här händer ständigt nya saker. Konstnärer och fotografer ställer ut och i butikens övervåning finns ett ljuvligt bed and breakfast som är något utöver det vanliga.

Tack Ewa för att du säljer min bok och för all din kreativitet. I butiken arbetar nu också Monika Johansson som tagit bilden till detta inlägg.

 

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).