Vår i Växjö

Det har varit en lång vinter. För mig som är född och uppväxt i Skåne har det känts riktigt segt. Men nu så har värmen äntligen kommit. Idag kunde jag till och med se en del träd skifta i grönt. På morgnarna kan man höra underskön fågelsång. Kära vår, Du är så efterlängtad. Bilden tog jag under en kvällspromenad i Linnéparken i början av förra veckan

Foto:Elisabeth Jönsson

Detta foto har kommit att bli en av mina favoritbilder när det kommer till att symbolisera min nya hemstad. Växjö domkyrka med sin karakteristiska färg och sina två spiror som restes på 1580-talet. Sitt nuvarande utseende fick domkyrkan vid restaureringen 1957-1960.

Elisabeth Jönsson, ansvarig utgivare

www.punctumsaliens.se drivs av Elisabeth Jönsson. Elisabeth har en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig, egen företagare och är idag verksam som gymnasielärare i media och kommunikation. Hon är också författare, musiker och kulturentreprenör som, när andan faller på, medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor och en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet" och den tid vi lever i, som gavs ut våren 2016, är den första i förlagets regi. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund, Musikcentrum Syd och STIM (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå).

En reaktion till “Vår i Växjö

  • 20 april, 2011 kl. 12:45 e m
    Permalink

    Oj, så väl jag känner igen bilden! Har faktiskt bott i Växjö under en tid, men nu var det länge sedan jag var där.

Kommentarer inaktiverade.