Elisabeth Jönsson

Jag som initierat inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens heter Elisabeth Jönsson, är universitetsutbildad kommunikatör och legitimerad gymnasielärare med en bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig och egen företagare. I dag är jag verksam som gymnasielärare och undervisar i media och kommunikation. Jag verkar även som författare och är sedan 2016 medlem i Sveriges Författarförbund.

Elisabeth Jonsson
Fotograf: Carina Ståhl
Bokrelease Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i, Det fria ordets hus, 27 april 2016

2010 startades Punctum saliens som ett led i att förverkliga livsdrömmar jag länge burit på. Via projektet har jag fått flera nya kontakter och kunskaper som också kommit att visa sig vara mycket värdefulla i min roll som gymnasielärare. Kunskaper som lett till att jag som pedagog dagligen aktivt integrerar IT och digitala verktyg i undervisningen. På detta sätt överlappar Punctum saliens som kreativt projekt och rollen som lärare varandra. Jag förmår vara en inspiratör med passion för lärande och undervisning i vardagen. Samtidigt får jag nya idéer, kunskaper, kraft och inspiration genom mitt eget skapande.

Kanske är det också denna synergi som ledde till att jag 2014 till min stora glädje var en av dem som fick ta emot pris som ”Årets nätspridare” i Kronobergs län. 2014 och 2015 blev jag också nominerad till Webbstjärnans lärarpris. 2015 hedrades jag med en nominering till det prestigefyllda priset Guldäpplet.

Min tanke är emellertid att ägna mer tid åt mitt eget författarskap och min sång. Det är detta jag brinner mest för och som berikar mitt liv på ett djupare plan.

Önskar du komma i kontakt med Elisabeth Jönsson för att diskutera kreativa samarbeten?

Här finner du mina kontaktuppgifter.

Du är välkommen att läsa mer om mitt skapande via länkarna nedan.

Bokutgivning

Kreativa samarbeten

Logg in progress

Publicitet

Referenser

Vill du veta mer om de projekt jag initerat och driver i rollen som pedagog finner du min lärarblogg via Lärarnas nyheter.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *