Om Punctum saliens

Med passion för människor, skrivande och skapande startades hösten 2010 inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Grundfilosofin är att vi behöver kulturen och de konstnärliga, kreativa uttrycken för att bli och få vara hela som människor.

Inspirations- och kulturprojektet

Punctum saliens

Punctum saliens syfte är att förmedla kunskap, kreativ näring och själslig inspiration för ökad livskvalitet, medvetenhet och medmänsklighet. Viktigt är också att visa på alternativa livsvägar till den konsumtion och materiella tillväxt som är en dominerande norm i samhället idag. Vad är rikedom?

Kulturens betydelse för frigörelse, ökad medvetenhet, hälsa och livskvalitet löper som en röd tråd genom Punctum saliens verksamhet.

Punctum saliens lyfter fram det av människor skapade och inspirerar till eget skapande.

Vår rikaste tillgång när vi utforskar tillvarons skiftande nyanser i färg, form, ton, takt och klang är våra känslor. Känslorna gör oss mänskliga och dess nyanser gör tillvaron rik och ger livet färg.

För mig som ansvarig utgivare innebär Punctum saliens, “den springande punkten”, en personlig livshållning och en möjlighet att utforska sådant som jag värdesätter högt i livet. Jag vill lyfta fram skönheten och skörheten i tillvaron, ge ett bidrag för att världen ska bli en vackrare och mer medmänsklig plats att vistas på. Viktigt är att kritiskt ifrågasätta, probIematisera och reflektera över livsstilstendenser i vår samtid.

Punctum saliens började som en inspirations- och kultursida, men kom snart också att leda till andra konstnärliga uttryck, projekt och evenemang. Punctum saliens ledde även vidare till att jag utvecklade min digitala kompetens så mycket att lärarprofessionen tog sig nya uttryck. Något som i sin tur ledde till utmärkelsen Årets nätspridare i Kronobergs län 2014, nominerades till Webbstjärnans lärarpris två år i rad och blev nominerad till Guldäpplet 2015.

Visioner för  Punctum saliens

Webbplatsen Punctum saliens

www.punctumsaliens.se finner du livsglädje och själslig inspiration genom personliga reflektioner över livet och den tid vi lever i. Inspirerande och kreativa personligheter porträtteras i serien ”Skaparglädje och skapande människor”.

Skickliga och kunniga författare och gästskribenter delar regelbundet med sig av sina reflektioner. Fotografer och konstnärer publicerar sig och delar med sig av tankar kring sina bilder och sitt skapande.

Webbplatsen har ISSN 2001- 4309, innehar utgivarbevis och lyder under yttrandefrihetsgrundlagen.

Författarskap och bokutgivning

Första boken i Punctum saliens regi gavs ut hösten 2012 läs vidare på sidan litteratur i Punctum saliens regi

Liv&Tanke Förlag

Hösten 2014 bildades Liv&Tanke Förlag och våren 2016 är beräknad utgivning för första boken i förlagets regi.

Verksamheten är registrerad för F-skatt och moms.

Kreativa samarbeten

Det händer att jag åtar mig externa uppdrag. Jag arbetar som gymnasielärare och jag är hängiven mötet med mina elever. Tiden för de uppdrag jag har möjlighet att åta mig är således mycket begränsad. Jag är öppen för kreativa förslag som skapar nya möjligheter och som ligger i fas med mitt liv i övrigt. Läs mer om de kreativa projekt jag varit involverad i genom Punctum saliens.

Ytterligare frågor?

Välkommen att klicka nedan på den länk som besvarar din undran.

Vill du veta mer om innehållet på webbsidan Punctum saliens ?Gå till Innehåll på webbplatsen Punctum saliens

Vill du veta mer om tankarna bakom namnvalet? Gå till Om namnvalet – Punctum saliens.

Vill du veta mer om vem som driver Punctum saliens? Gå till Vem driver Punctum saliens.

Nyfiken på vad som hänt och händer inom ramen för projektet? Se vidare Logg/in progress , via På gång och Kreativa samarbeten.

Punctum saliens har fått en del publicitet och positiva omdömen. Det kan du läsa mer om under Publicitet och under sidan Referenser.

Önskar du komma i kontakt med mig?

Du når mig enklast via följande e-postadress:

elisabeth.jonsson@punctumsaliens.se

Du kan även följa Punctum saliens via Facebook och Twitter.

Varmt välkommen till Punctum saliens.

bylineelisabethjonssonpunctumsaliens

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *