Det skapande ögonblicket

Du är väl förberedd, väntar uppmärksamt. Kanske känner du tvivel och osäkerhet? En våg av ensamhet sköljer över dig. Då kommer något till dig. Först vet du inte riktigt vad det är. En oroskänsla? Något som söker sitt uttryck. Riktningen är oklar, budskapet diffust. Så söker känslan sitt uttryck.

Du fattar penseln och drar de första penseldragen.

Kanske tittar du genom kameralinsen och fascineras av ljuset?

Eller hör en melodislinga som griper om ditt bröst, slår an en sträng i ditt inre.

Finner orden som berättar något för dig.

I detta skapande ögonblick är du som det lekande barnet, vill vara ifred eller nära någon du känner dig trygg med. Vill inte bli avbruten eller störd. Söker stillheten där skapandet kan komma fram som en fors eller en porlande bäck. Var processen slutar vet du ännu inte och det är just det som är meningen.

Mer om skapandeprocessen i följande inlägg:

Det som gör livet värt att leva

Kreativitet och välmående

Foto: Halina Larsson Med tiden med kameran

Elisabeth

www.punctum.saliens.se drivs av Elisabeth Jönsson, universitetsutbildad kommunikatör och legitimerad gymnasielärare. Bakgrund som journalist, kommunikationsansvarig och egen företagare. I dag arbetar Elisabeth som gymnasielärare och undervisar i media och kommunikation. Även verksam som författare och medverkar i, ibland även arrangerar, olika former av kulturevenemang där musik och sång blir ett naturligt inslag. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor parad med en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet och den tid vi lever i", är den första i förlagets regi och gavs ut våren 2016. Punctum saliens är med på Tidskrift.nu, samlingsplatsen för Sveriges kulturtidskrifter. Elisabeth Jönsson är medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Sveriges Författarförbund samt Musikcentrum Syd.

3 thoughts on “Det skapande ögonblicket

 • 15 februari, 2016 at 7:41 f m
  Permalink

  Ett stort TACK för den otroligt fina och reflekterande texten dina ord skapar inspiration Elisabeth! ❤ /Maria

  • 15 februari, 2016 at 11:18 f m
   Permalink

   Innerligt tack för din kommentar Maria!
   Värmer.

 • 14 februari, 2016 at 5:04 e m
  Permalink

  Så otroligt vackert skrivet.
  Min själ blev alldeles fylld av värme.

Comments are closed.